Легендарна бутилка ще е бижуто на Уиски Фест София 2019

Колекционерите на уиски нямат търпение за най-голямото събитие в света на уиски-културата у нас, като бижуто на феста е строго пазена тайна, но със сигурност появата му няма еквивалент до този момент. Легендарната бутилка с уиски ще пристигне за осмия Уиски Фест София, който по традиция ще бъде открит от посланиците на САЩ, Великобритания и Ирландия в петък, 25 октомври в Sofia Event Center.

Тридневният празник, който се утвърди като най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, ще събере на едно място над 300 вариации на марки уиски от цял свят, сред тях и собствената марка „Уиски Фест София“.

Един от гостите на очаквания фестивал на уиски-насладите ще спечели пътуване до три дестилерии в Шотландия за двама, както и Golden Tour на култовата атракция The Scotch Whisky Experience в сърцето на Единбург.

Редовни посетители на феста споделят, че е най-добре да стартирате дегустациите с най-високия клас от избраните от вас напитки, за да се насладите на всяка глътка подобаващо и да усетите различните нюанси на различните питиета. Организаторите на Уиски Фест София насърчават пиенето на много вода между дегустациите, както и хапването, и съветват гостите на фестивала да заменят шофирането с алтернатива.

Уиски Фест София не само представя качествени напитки, той е истински празник на вкусовете, ароматите и усещанията, който посреща стотици почитатели на уиски културата, които имат много общи теми. От години Уиски Фест София е известен като възможност за бизнес контакти, за срещи със стари приятели и запознанства с нови. Интересни уиски-факти ще изненадат не само новаците, но и познавачите – на щандовете ще ви посрещнат експерти, а лекторите ще ви запознаят с невероятни истории от уиски света.

По време на събитието гостите имат богат избор от преживявания. Ще има специална зала за коняк и ром, бариста кът за любителите на кафе напитки и фууд корнер, където ще има деликатеси със сосове от уиски. В допълнение, талантливата джаз звезда Велека Цанкова и прекрасното soul duo Лина Никол & Алекс Васев ще радват посетителите с изпълненията си на живо, а феновете на интересните напитки ще могат да опитат най-новото в уиски-коктейлите, някои на основата на бира - според световните тенденции. Любителите на пури ще се насладят на аромата им на специално отоплена тераса.

Един от дните на Уиски Фест София съвпада с Димитровден и това е страхотен шанс имениците да отпразнуват подобаващо! В събота срещу неделя ще спим с един час повече заради смяната към зимно часово време и ще можем да сме отпочинали за последния ден на феста.

Пълната програма и допълнителна информация за Уиски Фест София 2019 ще намерите на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia

Коментари

Задължително поле