Леопардът отново е на мода

Ретро вълна властва в гардероба – изтупайте от прахта палтата с изкуствен косъм и карираните ризи

Неонови цветове носят диско вълна посред зима

Макар времето навън все още да не ни е напомнило, есента отдавна е тук. Както и новите модни колекции, които ни приканват от витрините да обновим гардероба си. Е, ако все още не сте го направили, може просто да се поразровите в старите дрехи. Тази есен повече от всякога ще важи максимата, че всичко ново е просто добре забравено старо. Дрехите, носени през 90-те години се завръщат с пълна сила през последните няколко сезона. Модата от този период се характеризира със смели съчетания от цветове, материи и широки кройки.

Изобилие от животински принтове, необичайно ярки за този сезон нюанси и рокерски елементи властват в последните колекции на световните дизайнери, а съвсем очаквано вече се предлагат и от масовите брандове, достъпни за простосмъртните.

Леопардът триумфално се завръща през този сезон. След пренасищането в началото на века, през последните години той присъстваше само като дискретни детайли по дрехите и аксесоарите. Сега обаче отново са на мода леопардови палта, сака и дори клинове. Летният флорален мотив ще бъде заместен от змийската кожа, която често ще видите в комбинация с кремаво и кафяво. Изненадващо или не, модерни са и шарките с тигър и зебра, както и смелите им съчетания с каре, райета или ярки цветове. Независимо дали присъства върху тоалет, чанта, колан или обувки, животинският принт е ключът към модерна визия.

Същото се отнася и за палтата от изкуствена кожа. Дали под въздействието на природозащитниците или просто дизайнерите станаха по-толерантни, рядко ще видите естествена кожа в нова колекция по модните подиуми.

Каретата този сезон не са точно такива каквито сме свикнали да ги виждаме. Актуална е комбинацията на различни големини, цветове и форма на карето. Както през пролетно-летния сезон, така и през есента, къдравите широки ръкави са на мода. Те прикриват несъвършенствата и създават една романтична, женствена визия.

Отново се завръщат и ресните. Някои дизайнери ги обвързват с модата от 20-те години на миналия век, други с бохо и хипи стила от 70-те, а трети с каубойската мода. Какъв то и да е мотивът, тази есен те са не само върху обувките и чантите, а и върху горните части на тоалета – палта, сака и тениски. Ще бъдат актуални както през есента, така и през зимата. Полите с ресни също са много интересни и определено привличат погледите. Елечетата от велур или еко кожа също се завръщат от позабравените тенденции.

Тук идва и другата добра новина за всички по-зиморничави дами. Много от най-големите дизайнери представиха като черешката на тортата в ревютата си модели, които изглеждат така, сякаш са облекли всичко, което са намерили в гримьорната. Оказва се, че така наречената “мода на пластове” е истински хит и сред масовите брандове. Ако якето ви е късо, а отдолу се подават риза и жилетка в тотално контрастни цветове, този сезон сте наистина модерни. Дънките пък са подвити, а чорапите или чорапогащниците сами по себе си са моден аксесоар, украсени с ярки щампи. За да постигнете този вид отново ще са актуални oversize моделите. Иначе казано - пуловерите и палтата са широки, панталоните също. Запазва се лятната вълна за широки крачоли и високи талии.

Друга тенденция, на която си струва да се обърне внимание, защото е твърде необичайна за това време на годината, са неоновите цветове. Отдавна не сме имали диско вълна посред зима, но тази година това изглежда ще се случи. Модните къщи предлагат два варианта – монохромно съчетание от глава до пети или контраст между няколко неонови цвята. Подбирайте внимателно ярките цветове, защото, ако прекалите, визията ви ще бъде гротескна, а не стилна.

 

Дебели токове и изобилие от цветове

Заострените обувки пак са актуални

Изберете боти или чизми до коляното

Традиционно много от тенденциите са успешно прехвърлени към есента на 2018 г. през миналия сезон, с малки промени. Това ще важи най-вече за обувките.

И този сезон токовете са дебели, най-често квадратни. Няма да липсват и по-кръгли за любителките на ретро вълната и по-строго деловия стил.

И тази година дамите, които предпочитат по-ниски обувки ще имат голям избор сред новите модели. Високите токове отново ще са масивни и широки.

Най-предпочитани са ботите с височина около глезена, които този сезон идеално се съчетават с подвити панталони или дънки. Модерни са и ботушите тип чизми с дължина около коляното. Завръщат се и заострените модели, както при обувките, така и при ботушите.

Цветовете са най-разнообразни. Отново ще са актуални белите ботуши, които до миналата година свързвахме по-скоро с модна отживелица. По всичко личи, че ретро вълната не подминава и обувките. Животинските принтове като леопард, зебра или змийска кожа ще се срещат не само като елемент, а и като основен цвят. Велурени ресни, метални капси и изкуствена кожа с косъм са основен елемент в новите колекции на най-известните марки.

Наложената през последните години тенденция да не съчетавате задължително обувките и чантата през този сезон важи с пълна сила. Може да комбинирате не само цветове, но и различни стилове и материали.

 

Тенденции в маникюра

Металически блясък върху ноктите

Сиво, кафяво и зелено за студените дни

Тази есен ноктите ще са или много бляскави и точно обратното – много семпли и матови. Явките и дори неоновите нюанси ще присъстват в облеклото, но не и в маникюра. Светлите цветове като розово, коралово или светлосиньо, отстъпват място на земните цветове – различни разновидности на сиво, кафяво, виненочервено или петролно зелено. Хит са металическите отблясъци, които са с преливащи нюанси.

Камъни, перли и брокат са актуални за любителите на по-екстравагантните нокти.

За останалата част от дамите също е помислено – новите колекции на козметичните компании предлагат изобилие от матови лакове, отново в земни цветове.

Острата форма, която беше предпочитана от много дами в последно време е омекотена и отстъпва място на по-заоблените нокти тип бадем.

 

Златна есен в косите този сезон

Заложете на топлите кестеняви нюанси

С настъпването на новия сезон в дамите често се появява желание за промяна. Разбира се, най-лесно е да промените прическата си. Макар тя да зависи от това какво отива на лицето ви, има и тенденции, които ще ви помогнат да изглеждате модерно.

Този път златната есен буквално се пренася в косите. Ако сте любители на кестенявите нюанси, изберете топъл цвят със златисти отблясъци. Те могат да присъстват в косите като балеаж или омбре ефект. И този сезон контрастите също са позволени. Може да сте в почти черни корени и много светли, дори руси краища. Важното е преливането да става плавно, за да не изглеждате така, сякаш просто се пропуснали боядисването. За блондинките актуалните цветове са студени, без прекалено жълти отблясъци. И за тях е добър вариант да вкарат цветни кичури в няколко нюанса, най-добре от вътрешната страна на косата. Тъмно русото е перфектно за прехода от слънчевите дни на лятото до хладните и сухи на зимата. Изцяло черните коси не са актуални през този сезон. Ако все пак сте почитател, заложете на много тъмно кестеняво, съветват фризьорите.

Относно формата, тази есен дългото каре боб отстъпва на по-късия му вариант. Много холивудски звезди вече скъсиха косите си до брадичката и бързо бяха последвани и от родни популярни дами. Този вариант е и по-лесен за оформяне в студените и влажни дни.

Ако искате да имате бретон, този сезон най-добре той да бъде дълъг и на една страна. Много от топ коафьорите дори съветват да вкарате по-светли кичури в него за повече оптичен обем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл