Леопард ухапа момиче в Зоопарка във Варна при опит за снимка

Леопард ухапа момиче в Зоопарка във Варна при опит за снимка. Това съобщи във Фейсбук екипът на зоопарка.

Инцидентът е станал на 17 септември около 18 ч. По време на рутинен обход пазачът забелязва младото момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на Леопарда с цел да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищници.

"Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда. Пазачът оказва адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ", съобщават от зоопарка.

Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели. Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено, припомнят от зоопарка и призовават посетителите да спазват правилата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България