Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Секс бомба обезвредена в редакцията на „Труд“

Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Лиляна Павлова: Днес пускаме движението по моста над бул. „Ломско шосе“

Лиляна Павлова

„Проверихме напредъка, който има по този проект – Втората фаза по изграждането на Западната дъга, който започнахме в края на миналата година по втората ОП.“ Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на проверката на напредъка при изграждането на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

„Удовлетворени сме от това, че изпълнителят успя за по-малко от 9 месеца да изпълни толкова сложен проект без да спираме движението”, уточни министър Павлова.

По думите й изпълнителят е трябвало да работи при абсолютен трафик и когато е бил готов даден участък, движението се е прехвърляло по новите платна.

„Това, което виждаме е 99% физическо изпълнение. Има готовност за окончателно пускане в експлоатация на 14 септември”, заяви регионалният министър.

„Добрата новина е, че току-що изпълнителите ни увериха, че до края на деня движението ще се пусне по моста над бул. „Ломско шосе. Още от днес ще облекчим трафика и Западната дъга. Така ще се осъществява по-лесно и движението по Северната скоростна тангента.“, допълни още Лиляна Павлова.

Строителните работи на едни от най-натоварените през лятото участъци от Софийски околовръстен път се извършват без отбиване на движението, тъй като пътят е единствената връзка със съседните с. Мрамор, гр. Костинброд и др.
5,5-километровата отсечка започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.
Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който на територията на България свързва Видин с Кулата.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.