Лиляна Павлова: Днес пускаме движението по моста над бул. "Ломско шосе"

Лиляна Павлова

"Проверихме напредъка, който има по този проект – Втората фаза по изграждането на Западната дъга, който започнахме в края на миналата година по втората ОП." Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на проверката на напредъка при изграждането на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

„Удовлетворени сме от това, че изпълнителят успя за по-малко от 9 месеца да изпълни толкова сложен проект без да спираме движението”, уточни министър Павлова.

По думите й изпълнителят е трябвало да работи при абсолютен трафик и когато е бил готов даден участък, движението се е прехвърляло по новите платна.

„Това, което виждаме е 99% физическо изпълнение. Има готовност за окончателно пускане в експлоатация на 14 септември”, заяви регионалният министър.

„Добрата новина е, че току-що изпълнителите ни увериха, че до края на деня движението ще се пусне по моста над бул. „Ломско шосе. Още от днес ще облекчим трафика и Западната дъга. Така ще се осъществява по-лесно и движението по Северната скоростна тангента.", допълни още Лиляна Павлова.

Строителните работи на едни от най-натоварените през лятото участъци от Софийски околовръстен път се извършват без отбиване на движението, тъй като пътят е единствената връзка със съседните с. Мрамор, гр. Костинброд и др.

5,5-километровата отсечка започва от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, който на територията на България свързва Видин с Кулата.

Коментари

Задължително поле