Лиляна Павлова награди млади специалисти

1. Лиляна Павлова връчва Специална награда на най-младата участничка Илиана Романова за проекта „Иновативна концепция за учебно заведение”.

„Академия ГРАДЪТ” проведе пети конкурс за инженери, урбанисти и архитекти

„Академия ГРАДЪТ” проведе своя пети конкурс за млади инженери, урбанисти и архитекти. Финалната изложба и награждаването събра на 12 юли в Sofia Event Center стотици експерти в областта на архитектурата, бизнесмени, инвеститори. Общо 131 проекта участваха в надпреварата за наградите, разпределени в пет модула: „Градска среда и инфраструктура”, „Инженерни разработки”, „Сгради и вътрешни пространства”, „Културно-историческо наследство”, „Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти”. Журирането се извършваше на живо, като дебатът за качествата на номинираните проекти продължи повече от три часа – в него се включиха проф. д-р инж. Стоян Братоев, арх. Николай Трайков, Владимир Житенски, доц. д-р инж. Марио Гълъбов, Иван Велков и др. Събитието се водеше от инж. Венета Кръстева, управляващ парньор на Градът медиа груп.

В словото си преди награждаването министър Лиляна Павлова отбеляза: „Академия Градът” дава ново вдъхновение на развитието на града, когато говорим за бъдещето. А ние го планираме днес. За мене е изключително ценна тази инициатива, защото събира тук младите хора, но и хора от практиката, които се сблъскват всеки ден с реализацията на тези прекрасни архитектурни решение. Те трябва да станат реални обекти. Тази симбиоза е много важна. Когато науката е далече от практиката, тогава се случват неблагоприятни ситуации. Това е един от най-прозрачните конкурси – на живо тук чуваме мненията на експертите: дали един проект е не само атрактивен визуално, но и лесен за приложение, какъв е финасовият ресурс, дали може веднага да бъде осъществен. Надявам се, че чрез този конкурс да вдъхнем кураж на младите хора. Вие, приятели, сте талантливи и можещи – нека вашите мечти се реализират в България! Европредседателството показа, че ние имаме потенциал, трябва ни още по-силна мотивация и самочувствие, вдъхновение и перспективни кадри, каквито сте вие!”

На финала Лиляна Павлова връчи Специална награда на най-младата участничка Илиана Романова, ученичка в 11 клас на Софийската гимназия по архитектура, строителство и геодезия.

Всички наградени по категории са оповестени на сайта на „Академия Градът”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура