Лиляна Павлова: Предвиждаме промяна в пенсионния модел

 

Зоната край Морска гара трябва да бъде превърната в най-атрактивната част на Варна. За да се случи това е необходимо да се разшири пасажерския терминал и да се обособи модерен експо- и конгресен център. Това заяви по време на среща с жители на район „Владислав Варненчик” водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители Павел Христов, Калин Калевски, Красимир Гърдев, Геогри Георгиев и Станислав Йорданов, както и кметът на района и ръководител на ГЕРБ – Владиславово Николай Костадинов.

Павел Христов подкрепи Павлова, като акцентира, че бъдещето е в отваряне на града към морето и модернизиране на пристащнище Варна Запад.

По време на срещата бе отправен въпрос относно „Максуда”. „Ще направите ли ревизия на всички нотариални актове от времето на Добрин Митев, когато той продаде държавната земя в района?", попитаха хората. Павлова изрази категорично становище, че там трябва да има безкопромисност по отношение на незаконното строителство.

Поставена бе и тема, свързана с енергийната ефективност. Водачът на варненската листа на ГЕРБ разясни на хората, че колкото по-енергоефективни са сградите и производствата, толкова по-малко енергия се ползва. Тя каза още, че стратегически приоритет на ГЕРБ е изграждането на газов хъб „Балкан." „Сондажите в Черно море трябва да продължат, защото собственият добив ще ни осигури енергийна независимост", коментира Павлова.

По време на срещата тя очерта като ключови приоритети от управленската програма на ГЕРБ образованието, социалната политика и здравеопазването. „Предвиждаме промяна в пенсионния модел. За разлика от нашите опоненти, които обещават гръмко повишаване на пенсиите, ние не можем да обещаем това да се случи с магическа пръчка. За да бъдат вдигнати пенсиите и бабите и дядовците ни да имат достойни старини, е необходимо да има работеща икономика. Възможност за реинвестиране на средства в пенсионната система е и освобождаването на ресурс след прекратяване на практиката с фалшивите ТЕЛК-ове", каза още Лиляна Павлова.

Тя добави, че за да бъдат привличани инвеститори в България, трябва да бъдат запазени данъците. „Визията, заложена в програмата на ГЕРБ за борба с демографската криза, включва стимулиране на тридетния модел, ранно връщане на работа на младите майки и стимурлиране на по-възрастни членове на семейството да помагат за гледането на децата чрез социалното подпомагане", каза още бившият регионален министър.

На въпрос за околовръстния път на Варна, Павлова припомни позицията на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, че трябва да се предостави идеен проект за финансиране. Водачът на варненската листа на ГЕРБ бе категорична, че ако бъде гласувано доверие на партията за следващ мандат, ремонтът на Аспаруховия мост ще продължи. В отговор на въпрос за втори мост, тя заяви, че това е проект, който не може да започне веднага, защото са нужни предварителни проучвания и огромни инвестиции.

Лиляна Павлова коментира, че повишаването на минималната работна заплата до 650 лв. и достигането на средна заплата 1500 лв., са напълно постижими цели при ръст на икономиката.

Хората проявиха интерес как ще бъде решен проблемът със свлачището „Трифон Зарезан”. Павлова припомни, че м.г. е направено проучване. „Свлачището е активно и опасно. Бе сформиран експертен съвет и се изказа позиция за изграждане на мостово съоръжение и частично задържане на пътя от пилотна конструкция. Този проект се прие като концепция и предстои да се осигури финансиране", допълни Лиляна Павлова.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле