Ловец простреля колега на излет за хищници в Монтанско

66 годишен ловец рани свой другар по оръжие при излет в равнината Златия. Пострадалият мъж е настанен в болница без опасност за живота, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Злополуката е станала в събота при лов на хищници край село Черни връх, община Вълчедръм.

Четирима местни ловци заедно с двама гости от Берковица излезли в местността „Полето” и започнали обход на района. Оказало се, че в тревистите парцели все още имало пъдпъдъци и мъжете заредили в цевите и дребни патрони.

При стрелба по една от малките птички обаче 66 годишният Васил К. от Берковица не забелязал вървящия встрани от него в нива със слънчогледови стебла Красимир Б./35 г./ и го прострелял в главата и гърдите. Ръководителят на излета веднага спрял лова и извикал линейка и полиция. Раненият мъж е бил транспортиран в болницата в Монтана, където е приет с леки наранявания. Две от сачмите са попаднали в челото му , една в ръката и няколко в гърдите му.

„Късмет е, че стрелецът е гърмял с дребни сачми № 7 и няма попадения в очите!”, коментираха медици. Служители на МВР са проверели ловците за алкохол, пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство. „През идната седмица ще съберем всички дружинки и отново ще обсъдим мерките за безопасност. Трябва да се стреля само по ясно видима цел и да се пазят колегите в съседство. Необходимото е да се правят подробни инструктаж и на гостите от балканските райони, които не познават особеностите на птичия лов!”, заяви ловният надзирател в район Вълчедръм Бранимир Видин.

Коментари

Задължително поле