„Лъвовете“: Сплотени сме напук на слуховете

Волейболните национали разчитат добрата игра и победите да тушират проблемите в тима преди световното първенство. „Лъвоветеудариха с 3:0 (21, 19, 22) Финландия на старта на домашния мондиал пред 4500 ентусиазирани зрители във Варна, сред които беше и президентът Румен Радев. „Играхте красиво“, каза държавният глава на играчите и треньора им Пламен Константинов след мача.

Иначе финландците оказаха сериозна съпротива в първия и третия гейм, но отстъпваха на българския тим в ръст и класа. Най-резултатен с 16 точки бе Валентин Братоев, а Николай Учиков добави 12 т. За гостите Урпо Сивула се отчете с 9 т.

Емоцията е уникална, ние, 14 момчета, имаме честта да играем световно първенство вкъщизаяви либерото Теодор Салпаров. - Не знаем след колко години ще има такъв форум. само поколението на Димитър Златанов и Митко Каров са имали честта да играят вкъщи на световно и ние трябва да се възползваме. Трябва да даваме максимума и да побеждаваме като колектив. В отбора сме сплотени и вярвам, че ще опровергаем слуховете. Сигурен съм, че този колектив може да направим едно много добро световно.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт