Майката на момчетата, нахапани от ротвайлери: Картината беше ужасяваща

Трите деца и възрастният мъж, които бяха нападнати от ротвайлери в село Железница, се прибраха в дома си за домашно лечение. Инцидентът е от 10 април. Агресивните кучета не са бездомни, отглеждани са в кв. "Симеоново".

"Картината беше ужасяваща за мен. Като майка не пожелавам на никого да види, това, което аз видях, каза пред БТВ майката на момчетата Мартина Илиева. Момчетата са се прибрали окървавени след нападението от ротвайлерите. Най-жестоко нахапан - от главата до краката, е бил средният по възраст - Емануел.

Тя е благодарна на лекарите и сестрите от "Пирогов", където се лекуват децата. Условията са били добри по нейна преценка. Семейството живее във Великобритания, дошли са в България по време на ваканцията на децата, за да видят бабите и дядовците си. "Няма да им остане много добър спомен от тази ваканция, Може би нашите родители ще идват повече на гости в бъдеще. После децата сами ще решат дали искат да идват в България, коментира бащата Валери Илиев.

В Англия няма бездомни кучета, няма дори бездомни котки, уточни майката на децата. Семейство Илиеви има 6 деца - три момичета и три момичета. Заминали си за Великобритания преди пет години, защото в България е трудно да се отглеждат шест деца. Не виждам нещо да се е подобрило за тези пет години, даже става по-зле, смята Валери Илиев. Трудно се гледат шест деца в България. В чужбина е по-лесно, имаме финансова възможност и да задоволим всичките им нужди. Образователната система е по-добра - учат това, което после ще работят. Имаме дъщеря със синдрома на даун, за която тук беше много трудно да учи, уточни Мартина Илиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България