Майката на починалата родилка: Сигурни сме, че става въпрос за лекарска грешка

Снимка: Архив

Сигурни сме, че става въпрос за лекарска грешка. В 9.20 часа излезe една от медицинските работници и каза на друго момиче, че секциото не е започнало, защото има проблем с упойката. Това заяви пред Нова телевизия Веска Петрова, майката на починалата в Плевен родилка след планирано секцио. Бебето на 38-годишната Маргарита все още е в кома.

Според нас смъртта е настъпила в 9.30 часа, тъй като детето са го извадили от операционната в 9.50 часа и то е било повече от 10 минути без кислород. Това означава, че майката е била починала и детето не е имало кислород. Когато минаха покрай нас, му даваха изкуствено дишане с една помпичка, каза Петър Петров, баща на починалата родилка.

Когато минаха покрай мен, пипнах дъщеря ми по ръцете и краката – бяха студени. Казах на лекарите "Дайте си ми детето, то е умряло". Дъщеря ми е умряла още там, на масата, а не в реанимацията. Тя нямаше никаква кислородна маска на лицето, когато я изнасяха от родилното, каза Веска Петрова.

Бащата е категоричен, че дъщеря му никога не е боледувала сериозно. Никога не е имала проблем с упойките, нито пък е имала високо кръвно, както казват. Тя си отиде здрава и права, заяви майката на Маргарита.

"Анестезиоложката е някаква баба, въобще й нямам доверие" - това бяха последните думи на дъщеря ми, посочи Веска Петрова.

Родителите на починалата родилка са категорични, че ще изискат записите от камерите. Ще предявим граждански иск. Това е убийство, подчерта майката на Маргарита.

В тази болница не си вършат работата както трябва. Убиха жива и здрава жена, бебето го изнесоха в критично състояние. Нямам думи, заяви бащата на починалата родилка.

Веднага след смъртта на родилката е направена проверка по случая. Направена е аутопсия и чакаме резултатите. РЗИ също проверява случая, както и медицинския одит. Докато не излязат резултатите от аутопсията, не можем да дадем някакво изявление, тъй като не знаем какво се е случило, коментира Момчил Цветков, пиар на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България