Майката на починалото 3-годишно дете разкри самоличността на лекарката, отказала да го прегледа

Снимка: Архив

Майката на 3-годишния Алекс, който почина миналата седмица , след като родителите му търсиха помощ в три столични болници, разкри самоличността на педиатърката, която която е отказала да приеме момченцето в Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев".

Според Златина Петрова, лекарката се казва д-р Елена Паскалева-Георгиева. Тя е специалист педиатър и детски пулмолог в София с над 35 години опит. Завършила е Медицинския университет в Пловдив през 1982 г.

"Това е съществото (Елена Георгиева), което отказваше да приеме моето дете, докато го гледаше как умира. Как спите, как се гледате в огледалото!", коментира майката в социалните мрежи.

3-годишният Алекс почина в четвъртък в спешната болница "Пирогов", след като е било водено от родителите в още две лечебни заведения- Университетската "Лозенец" и Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев". Според родителите именно забавянето за прием в болница се е оказало фатално за техния син. В писмо до медиите те твърдят, че детето им е имало остра вирусна инфекция, а след това е развило сепсис.

Здравният министър Кирил Ананиев разпореди в петък проверка и в трите лечебни заведения. Тя ще бъде направена от Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Резултатите се очакват в сряда.

Коментари

Задължително поле