Майка и компания вилняха в лекарски кабинет

Майка на малко дете и роднини вилняха в лекарски кабинет в общинската болница в Нова Загора. Незабавната намеса на полицията е предотвратила поредната саморазправа над лекар, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал на 8 февруари. 35-годишна жена довела детето си за преглед. Придружавали ги близки. Детето е минало през медицински преглед, след което му е назначено лечение. Лекарката е преценила, че състоянието на малкия пациент не изисква изследване и на рентген. Майката обаче се развикала на докторката, че била некадърна, защото детето й трябвало да отиде на рентген. Отправила й обиди, заканвала се. Агресивната жена и компанията й започнали да обръщат шкафове и оборудване в кабинета. До по-сериозна ескалация на конфликта не се стигнало, защото пристигнали служителите на реда. Майката ще бъде изправена пред съда по бързото производство. За случая е уведомена Районната прокуратура.

Това е вторият случай на проявена агресия срещу медик в Нова Загора само за последните две седмици. В края на януари 21-годишен младеж нападна фелдшер от Спешна помощ.

Коментари

Задължително поле