Майк Помпео заминава на двудневно посещение в Русия

Снимка: Архив

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео ще бъде на посещение в Руската федерация в периода 12-14 март, предава TACC. Уточнява се, че в рамките на визитата си първият дипломат на Вашингтон ще посети Москва и Сочи.

Кремъл потвръди, че на 14 май в Сочи ще се проведе среща между министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Майк Помпео.

Първият дипломат на Вашингтон може да бъде приет за среща и от руския президент Владимир Путин. Срещата с Лавров е „основното, планирано в Сочи, но не изключвам след преговорите между двамата ръководители на дипломатическите ведомства Помпео да бъде приет за среща от президента на Русия“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

На 6 май Лавров и Помпео разговаряха във финландския град Рованиеми, в кулоарите на Арктическия съвет. Срещата им продължи около час и, съгласно думите на руския министър, позволиха да се направи „не лоша крачка напред“ след телефонния разговор между държавните глави на Русия и САЩ – Владимир Путин и Доналд Тръмп, на 3 май.

Коментари

Задължително поле