Маринов: Овладяна е аварията в шламохранилище "Седми септември" заради бързата реакция на властта

Няма опасност за населението на Перник

Първата ни задача бе да обезопасим района на аварията. Благодарение на своевременната реакция на местната и държавната власт ситуацията е овладяна и към момента дигата е поправена, съобщи министър Младен Маринов, който заедно с колегите си – министрите на икономиката и на околната среда и водите, пристигнаха тази сутрин в Перник, веднага след получения сигнал за пробив в шламохранилище "Седми септември" .

Своевременно са взети мерки за евакуиране на жители, населяващи къщи в най-ниската част на кв. „Калкас“. За случая е уведомен главният прокурор Иван Гешев, съобщи още вътрешният министър и увери, че полицейските и пожарни екипи ще останат на място до пълното отстраняване на аварията.

Към момента не се наляга допълнителна евакуация.

Министър Емил Караниколов допълни, че сигналът за аварията е получен в 9.15 часа, след като тя е овладяна специалисти от РИОСВ ще извършат проби на водата.

По думите му започват проверки, които ще изясняват причините за възникналия проблем , ще се търси отговорност на собственика на съоръжението. Най-важното е, че няма опасност за населението на Перник, заяви още министър Караниколов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България