Марин Льо Пен: Конструктивни политически сили от всички страни в Европа, обединете се

Лидерът на френската крайна десница Марин Льо Пен призова европейските популистки партии да се обединят на изборите за Европейски парламент през 2019 г., предаде брюкселският портал EurActiv, цитиран от БТА.

В реч в неделя пред свои поддръжници Льо Пен каза, че нейната партия Национален сбор ще води кампания за евроизборите "в сътрудничество" с партньори в групата в Европейския парламент "Европа на нациите и свободата".

Льо Пен изложи програмата на своята партия за предстоящия евровот и каза, че затъналият в "безсмислена миграционна политика" Европейски съюз се е изчерпал. Тя предложи на всички "конструктивни политически сили" в Европа да се обединят и да учредят на негово място "Съюз на европейските нации".

Льо Пен приветства "победата на пронационалистките сили навсякъде" в Европа, особено "в Унгария, Полша и Австрия, (където) нашите идеи вече са на власт". По думите й заедно тези партии могат да наложат друга идея за Европа.

Според нея ЕС в сегашния си вид се е превърнал в "диктатура, която унищожава народите, използва насилие срещу народите, като например срещу британците или поляците, които не се подчиняват на неговите закони, а също и шантаж срещу всички останали", посочва БТА.

Алтернатива на сегашния политически проект, въплътен в Европейския съюз, според нея трябва да стане програма за изграждане на европейския континент на съюз на равноправни европейски нации, основан на общата европейска култура и цивилизация, на общите традиции и ценности. Затова в програмата на нейната партия се говори за "борба на нациите срещу Европейския съюз", която на практика е "борба за независимост", обясни Марин Льо Пен.

"Именно нациите ще възстановят и спасят Европа. Този проект ще бъде противопоставен на проекта на ЕС и ние ще го наречем "Съюз на европейските нации", заключи тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа