Марион Котияр - Френската котка

Актрисата Марион Котияр, без да желае, получи ролята на атрактивен елемент от грандиозната светска вакханалия около драматичната раздяла на Анджелина Джоли и Брад Пит. Безобразно привлекателната Котияр бе вкарана в колекция от медийни сюжети и спекулации, а заглавия и колонки със златисти цветове и едри шрифтове отредиха на Марион да бъде новата романтична тръпка на Брад Пит. Двигател на слуховете станаха няколко неофициални фотографии от снимачната площадка на филм, в който двамата участват и демонстрират близост, достатъчна за формиране на фантазии.

Тя, разбира се, отрече всякакви слухове за любовна афера с Брад Пит и напомни на медиите и феновете, че е щастливо обвързана с френския актьор и режисьор Гийом Кане, от когото чака второ дете. Марион Котияр от години е най-успешната френска актриса в Холивуд, тя носи очарованието на фатална жена от Европа и вълнението на журналисти и зрители по нея няма да се изчерпи скоро.

През 2008 г. Марион Котияр стана първата френска актриса, която печели награда “Оскар” за най-добра женска роля за изпълнение на френски език. Това бе изключителното й превъплъщение в образа на Едит Пиаф в “Животът в розово”. Оттогава тя се движи в най-най-висшите слоеве на каймака на филмовата индустрия и получава най-качествените предложения за роли.

Преди “Животът в розово” Котияр доказва своя изпълнителски талант с филми като “Най-дългият годеж”, “Голяма риба”, “Добра година”. След триумфа на наградите на Академията от 2008 г. тя се е снимала в заглавия като “Обществени врагове” с Джони Деп и Крисчън Бейл, “Генезис” с Леонардо ди Каприо и “Черният рицар: Възраждане”, донесъл над един милиард долара приходи от продадени билети.

Нямаше как тя да не попадне и в полезрението на гения и ценител на женската красота Уди Алън, който възнагради нейното излъчване и актьорски способности с роля в своето европейско ретро бижу “Полунощ в Париж” преди пет години. Миналия есенен сезон тя достави солидно изпълнение като Лейди Макбет в екранизацията по “Макбет” заедно с Майкъл Фасбендър.

Почти всяка роля на Котияр печели критически овации и някакви награди и номинации. Тя е една от малкото съвременни актриси, които почти винаги са фаворитки за филмови отличия от “висшата лига” на индустрията. Тя е харесвана както от студийните продуценти на блокбъстъри в Холивуд, така и от независимите, автори на арт кино в Европа и извънсистемните играчи в САЩ.

Котияр обича да редува френскоезични роли с изпълнения на английски, скъпи масови продукции със смели елитни проекти за ценители. Разбира се, тя е любимка на световни модни марки и от 2008 г. е лице на продукти на Dior. Преди две години бе обявена за най-печелившата и успешна френска актриса от началото на XXI век.

 

Ще играе себе си в нов филм

Марион Котияр и нейният мъж Гийом Кане ще изиграят себе си в предстоящия филм Rock'n'Roll. Сюжетът ще се завърти около актьор, чиято кариера тръгва надолу, но красива актриса променя траекторията му от провал към успех и го вдъхновява.

Котияр и Кане играят със собствените си имена, но персонажите, разбира си, няма да са точно копие, а по-скоро забавни версии на самите звезди. Към актьорския състав се присъединяват още големи имена на европейското и френското кино като Жил Льолуш, Фани Ардан и Иван Атал. Филмът се очертава като развлекателна сатира на филмовата индустрия и културата на знаменитостите. Кане и Котияр участваха заедно в романтичния филм “Детски игри” от 2003 г., а той режисира своята дама в две заглавия - Little White Lies и Blood Ties.

 

За нея

Превъзходна актриса, заслужава всички прекрасни оценки от критика и публика

Марион в моите очи е актриса от най-висока класа, нейните превъплъщения винаги са дълбоки и с нюанс. Тя владее до съвършенство умението да разгръща качествена психологизация на образа, който режисьорът и сценаристът са поверили в нейните вещи ръце. Имах възможност да се убедя в нейните изпълнителски качества, докато снимахме заедно “Генезис” под режисурата на големия Кристофър Нолан. Марион се справи блестящо със своята роля и успя да ангажира емоционално и интелектуално критиката и публиката. Тя си заслужи всички прекрасни оценки.

Леонардо ди Каприо, актьор

Чаровна, талантлива и с чудесно чувство за хумор

По време на общата ни работа в “Черният рицар: Възраждане” Марион демонстрира невероятен професионализъм, а аз съм голям ценител на хората в тази индустрия, които поставят работната етика пред всичко. Винаги съм я харесвал като жена и като актриса, тя е очарователна, талантлива и с чудесно чувство за хумор. Смятам, че пред Марион тепърва ще се откриват атрактивни роли и тя ще изиграе нещо специално много скоро.

Крисчън Бейл, актьор

Бих играл с Марион във всеки свой филм

Играх с Марион в “Макбет” и Assassin's Creed и отсега мога да ви кажа, че бих се снимал с нея във всеки филм. Тя е от онези екранни партньорки, които със своя талант и глад за пълно потапяне в образа те вдъхновяват и теб да бръкнеш по-дълбоко в сценария, в персонажа и да извадиш нещо повече. А от това печели и зрителят, който се наслаждава на по-всеотдайни изпълнения. Освен това Марион е безобразно красива.

Майкъл Фасбендер, актьор

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения