Марио Драги: Пандемията не е приключила, но с ускоряването на плана за ваксинация изходът не е далеч

Ускоряване на италианската кампания за ваксинация ще позволи на страната да преодолее коронавирусната криза, заяви в понеделник министър-председателят Марио Драги, добавяйки, че неговото правителство ще направи всичко необходимо за защита на живота на хората, съобщава Ройтерс.

"Пандемията все още не е приключила, но с ускоряването на плана за ваксинация изходът не е далеч", каза Драги в речта си по случай международния ден на жените.

Агенция ANSA пък цитира свои източници да посочват, че Марио Драги ще започне работа по намаляването на бюрокрацията, един от приоритетите на неговото правителство, като подпише в сряда "пакт за иновации" със синдикатите.

Бившият европейски централен банкер, който обеща на ЕС дългоочакваните реформи в държавната служба и съдебната система, ще подпише пакта с лидерите на трите големи профсъюзни федерации в Италия, CIGL, CISL и UIL.

На събитието ще присъства и министърът на държавната служба Ренато Брунета.

Споразумението официално се нарича "пакт за иновации в държавната служба и социално сближаване".

Намаляването на затрудняващата бизнеса бюрокрация и ускоряването на бавната италианска правосъдна система са два от приоритетите, които Драги си е поставил, за да реализира над 200 милиарда евро финансиране от ЕС за възстановяване от коронавирусната криза.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа