Мария Габриел в Перник: Ще работя за това образованието и културата да стоят високо в дневния ред на ЕС

Ще работя за това образованието и културата да стоят високо в дневния ред на ЕС. Смятам, че е дошло време комисарят, отговарящ за цифровите технологии, да отговаря и за образованието. Повече от всякога дигитализацията е в училищата. Тя е и за учителите. Нужно е младите хора да разберат, че цифровите технологии не са само възможност, а в тях се крие и риск. Трябва да се борим с езика на омразата и да продължим да работим за това децата да имат едно безопасно интернет пространство. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел в Перник, съобщиха от партията.

Тя подчерта, че ще продължи да работи и за изкуствения интелект, базиран на строги етични принципи и най-високите стандарти за защита на личните данни. „Ще продължа и каузата за достойно място на жените в нашето общество. Получих признание за работата си по темата в Европейския парламент, когато бях обявена за „Евродепутат на годината“ именно в категорията за равенство между половете. Продължих каузата и като комисар, отстоявайки необходимостта от по-голямо представителство на жените в цифровия сектор. ЕС нямаше стратегия за жените преди 2 години. Днес вече имаме такава с конкретен план за действие. Но най-важното – ще продължа да работя за България. Знам как се защитава национален интерес в рамките на общоеропейския. България има своето ключово място в изработването на европейски политики и ще го отстоявам“, подчерта водачът на листата на партия ГЕРБ.

Тя отправи призив всички на тези избори да бъдем активни. „Това ще означава, че България е активен участник във вземането и прилагането на решенията на ЕС. Това ще означава още, че казваме „не“ на България в периферията на ЕС, „не“ на двойните стандарти и на Европа на няколко скорости. За да го постигнем, бюлетината е с номер 12“, посочи Мария Габриел. Тя присъства на откриването на любителски турнир по тенис по двойки, организиран от ПП ГЕРБ-Перник. Мария Габриел приветстваха участниците от в спортната надпревара, сред който бяха зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, зам.-кметът Денислав Захариев и най-младият кмет в пернишко Емил Костадинов. „Спортът е здраве, но спортът е и дух! Нека покажем, че това е България, която може да спортува и чрез спорта калява своята воля и дух“, каза още водачът на листата на партия ГЕРБ.

Сред официалните гости на турнира бяха още областният координатор на политическата сила в Перник Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров и председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Награждаването на призьорите ще бъде в късния следобед. За победителите са осигурени купи, грамоти и медали.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България