Мария Захарова: България направи цяло шоу от изгонването на руските дипломати

България направи шоу и цяла информационна кампания около изгонването на двамата руски дипломати, посолството на Русия беше уведомено за обявяването им за „персона нон грата“, след като тази новината беше вече разпространена в медиите, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предава РИА Новости.

България обяви изгонването на двама руски дипломати поради обвинения в шпионаж .

„Противно на общоприетата практика в такива случаи, от събитието направиха такава информационна кампания, медиен повод. Ние имаме и доказателство за това: посолството на Русия беше уведомено за даденото решение, само след като тази информация беше разпространена в медиите. Не бяха представени материали, доказателства, основания, които да послужат за основа на предприетите решения или вината на тези хора. Беше направено такова шоу“, каза Захарова.

"В последните събития виждаме умишлени опити да се внесе напрежение в двустранните отношения и договорености, желание да бъде отровена приятелската атмосфера и вазмино уважение между нашите две страни. Запазваме правото да отговорим на тези действия. Всички неоснователни и провокативни действия идват единствено от българската страна", заяви още говорителят на руското външно министерство.

Коментари

Задължително поле