Мария Захарова: САЩ трябва да спрат да тормозят венецуелския народ със санкции

Снимка: Архив

Съединените щати би трябвало да спрат да тормозят народа на Венецуела със санкции. Това написа във вторник на нейната страница в социалната мрежа „Фейсбук“ официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от TACC.

По-рано американският съветник по националната сигурност Джон Болтън написа на своята страница в социалната мрежа „Туитър“, че Русия "вместо да изпраща ядрени бомбардировачи и специални сили, за да помогне на един корумпиран диктатор, трябва да работи заедно с международната общност във Венецуела ", за да подкрепят хората в страната. Той отбеляза, че Вашингтон няма да толерира "враждебни чуждестранни военни сили, които възпрепятстват постигането на целите на демокрацията, сигурността и върховенството на закона в Западното полукълбо".

„Бих искал да напомня на Джон Болтън: ако една голяма страна в Западното полукълбо спре да налага санкции на народа на Венецуела, а втората страна в Източнато полукълбо и редица международни банкови структури разблокитрат милиарди венецуелски средства в техните сметки, тогава самите венецуелци ще могат да купуват лекарства и храни без помощта на „добрия Вашингтон“. Мерките предприети, „от чичо Сам“, причиняват историческо лошо храносмилане в района“ - каза Захарова.

Първо,„ колективните строители на демокрацията и защитниците на върховенството на закона ”отнеха 30 милиарда долара от Каракас, наложиха санкции и сега подхвърлят витаминчета“- добави дипломат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят