Мартина Навратилова: Само сърбите подкрепят Джокович

Седем дни след началото на драмата с визата на Новак Джокович не се знае какво ще предприеме министъра на имиграцията на Австралия Алекс Хоук за депортирането на тенисиста от страната. Въпреки че сърбинът спечели пред Федералния и семеен съд, според законите на Австралия той все още може да спре визата на Джокович.
Междувременно легендарната Мартина Навратилова проговори за всичко, като каза на Новак да се върне в Сърбия, "защото те са с него и само там  го подкрепят".

Известната тенисистка посъветва Новак да не играе на Australian Open и смята, че сръбските фенове могат да предизвикат истински хаос на трибуните в Мелбърн: "Родителите му не помогнаха с изявления. Не обвинявам Новак за това, което казват родителите му, разбира се, но те подпалиха огъня. Сръбските фенове стават много емоционални, имахме проблеми с тях и преди в Мелбърн и Сидни. Ако играе, ще има проблеми. Понякога трябва да постъпиш правилно и да успокоиш всичко, преди да го влошиш. В момента от Новак зависи всичко. Вижте...Хора от Сърбия, сигурна съм, че 95% от хората са на страната на Новак, но останалият свят е 95% против него. Няма ясен отговор, но би било най-добре Новак да се прибере. Но не мисля, че ще направи това", каза известната тенисистка, цитирана от сръбския "Телеграф".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена