Елизабет Олсън: Не съм позьорка Сестрата на близначките Олсън е на върха

Мей призова консерваторите да подкрепят споразумението за Брекзит в Камарата на общините

Изборът на Тръмп за посланик на ООН се оттегля след „изтощителни“ два месеца

Заев и Ципрас получиха наградата на Мюнхенската конференция за сигурност

Къде да търсят зодиите щастието

На 17 февруари 2019 да почерпят

Путин и Макрон обсъдиха положението в Сирия

Вижте 16-ия поход Луковмарш в София през обектива на „Труд“

Близо 700 пътници бяха свалени от влак в Германия заради намерен пистолет

Мирослав Ангелов от Враца: Плодове и чай ме спасиха дори от язва на стомаха Плодолечението е много полезно, но трудно без опитен водач

Френски изкушения в „Живот нависоко“ Жулиет Бинош пак при Клер Дени

Няма хора под развалините на университетската сграда в Санкт Петербург

Румяна Бъчварова: Истината за спасяването на българските евреи може да ни обедини като нация

Арестуваха 8 души за срутената мина в Бразилия

Специализираният съд остави в ареста Димитър Желязков-Очите

Махмурлукът си остава същият, независимо в какъв ред консумираме питиета

Рязкото спиране на алкохола при зависим, може да доведе до алкохолен делириум и смърт, нужна е медицинска помощ.

Дълго време бяхме убеждавани, че ако пием бира преди виното ще сме свежи, а в обратен ред ще ни скъса махмурлук, пише в. „Метро“. Оказа се, че според най-ново изследване на германски учени, няма никакво значение какъв ще е редът на консумираните от нас различни напитки. Резултатът откъм махмурлук ще е винаги един и същ – пагубен при безотговорно пиене.

Специалисти от университета Витен/Хердеке разделили 90 доброволци в три групи. На първата предложили 2,5 халби бира, последвани от четири големи чаши бяло вино. Втората изконсумирала същите количества, но в обратен ред. Трета била почерпена само с бира или само с вино.

Някои от участниците стигнали до повръщане. На другия ден трябвало да оценят своя махмурлук, въз основа на болките в главата, жаждата, умората, замаяността, болки в стомаха, гадене и други неприятни признаци. Оказало се, че всички групи изпитали еднакви нива на махмурлук. Той не се влияе от реда на смесване на различните напитки.

Според автора на изследването Йоран Кохлинг било градски мит, че бирата преди виното предизвиква по-лек махмурлук, отколкото обратната последователност.

Немските учени ни съветват, ако искаме да се спасим от „страданията на другия ден“, просто да консумираме умерени дози алкохол.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Май само последният ред е верен. Досега ни съветваха, че правилното пиене е по-силни след по слаби питиета ( въпреки че традициите у нас са обратните) Така на другия ден си много по- жизнен. Дори в книгата си „Хроника на Уапшотови“, Джон Чийвър съветва „..бира след уиски-рисковано. Уиски след бира-нищо страшно“. Всъщност не само според мен, бързото напиване и труден махмурлук, зависят от количество определен ензим при човека, който разгражда алкохола. При жените, както и при азиатските народи, той е в по-малко количество.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.