Машора излезе от ареста с аплодисменти

Машора ще чака в дома си в с. Столетово решението на съда за екстрадицията му.

И Държавното обвинение поиска по-лека мярка за неотклонение

Тошко Тодоров ще чака решението за екстрадиция вкъщи

Чака го операция на крака

Тошко Тодоров - Машора се прибра днес в дома си в с. Столетово, след като Пловдивският апелативен съд го пусна под “домашен арест”. За по-лека мярка за неотклонение апелира не само адвокатът му Гънчо Гънчев, но и прокурорът Атанас Янков. Тодоров има проблеми със сърцето, кръвното, скоро го чака и операция за смяна на става на крака.

Пред съдебната зала се бяха събрали негови роднини, приятели и поддръжници, които бурно аплодираха решението с викове: “Невинен”. След 10 дни магистратите трябва да решат дали да екстрадират Тодоров в Гърция, където да бъде съден за трафик на бежанци. През есента на 2019-а Тодоров продал кемпер на 41-годишния плевенчанин Цветомир Иванчев, който пристигнал за сделката заедно с италианец. Двамата поискали да бъде свалено оборудването, което удивило Машора и жена му, но двамата и не подозирали за какво ще бъде използвано возилото. То било прехвърлено пред нотариус, но новият собственик не го регистрирал. Дни по-късно кемперът бил намерен на паркинг в гръцкия гр. Драма с 28 бежанци от Иран, Ирак и Бангладеш. И двата талона в жабката били на името на Тодоров. Според гръцките закони и извършителят, и притежателят на автомобила носят вина и трябва да бъдат съдени. Допреди 5 г. Машора бил международен шофьор, сега работи в карловска фирма.

По време на трафика на бежанците, той не е напускал България, твърди шефът му. Трафикантите са използвали “дупка” в закона, заради която автомобилът не може да се пререгистрира по инициатива на продавача. Така на практика всеки нашенец, продал возилото си, може да попадне в Гърция под ударите на закона.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право