Мая Манолова към Радев: Бихме подкрепили кабинет с участието на "Има такъв народ" и "Демократична България" (ВИДЕО)

Вие сте последната парламентарна група в този график, но вашето присъствие в тези консултации е изключително важно. Във ваше лице една голяма част от българите, търсещи по-силна социална защита и справедливост, намериха своето представителство в българския парламент. Вашият глас, мнение и експертиза са важни. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите с парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!” за съставяне на ново правителство.

Вие вляхте в парламента нова енергия и страст, това е добре, защото дебатът трябва да се води там, където му е мястото - в българския парламент. Разчитам и на вашия опит като народни представители, юристи с богат опит, така че търсим баланса, изтъкна президентът.

Приветстваме прозрачността, с която президентската институция провежда процеса на консултации. Нашата парламентарна група е платформа на обикновените хора, на гражданите. Изпратени сме в парламента да защитаваме техните интереси, заяви председателят на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Ние няма да подкрепяме правителство, излъчено от г-н Борисов и от ПП ГЕРБ, защото българският народ с вота си поиска промяна, а не възпроизвеждане на статуквото. Бихме подкрепили кабинет с участието на партиите на протеста - "Има такъв народ" и "Демократична България", още повече, че и в предизборната кампания и първите ни съвместни действия в парламента имаме пълно разбирателство по отношение на необходимостта от извършване на дълбока съдебна реформа, промени в изборните правила и ясна подкрепа за българския бизнес, изтъкна Манолова.

Евентуалното връчване на третия мандат е слабо вероятно да бъде насочено към нашата парламентарна група. Третият мандат би бил възможност за осигуряване на взаимодействие на партиите, на формациите на промяната. Ваша е отговорността на кого ще връчите третия мандат, заяви още тя.

https://www.facebook.com/President.bg/videos/238107948098765

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика