МВнР на Иран: Техеран е готов да се противопостави на всякакви заплахи от Вашингтон

Коментирайки позицията на американския президент Доналд Тръмп, говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави, заяви, че Техеран е готов да се противопостави на всяка форма на агресия и заплахи от САЩ за нарушаването на териториалната цялост на страната, предава TACC.

"Независимо от решението, което те (американски официални лица) вземат, няма да позволим териториалната цялост на Ислямската република [Иран] да бъде нарушена. Нашите решения не зависят от техните и ние ще се противопоставим на всяка агресия", добави Мусави.

В четвъртък "Ню Йорк таймс" съобщи, цитирайки източници в американската администрация, че Тръмп е дал съгласие да атакува Иран, след като въоръжените сили на страната свалиха американски безпилотен самолет. По-късно той е отменил решението.

Корпусът на иранската ислямска революционна гвардия съобщи по-рано тази седмица, че е свалил американски безпилотен самолет в небето над провинция Хормозган в Южен Иран. Представителят на Централното командване на американските въоръжени сили (CENTCOM), Бил Урбан, обяви, че апаратът е бил свален в международното въздушно пространство над Ормузкия пролив.

Коментари

Задължително поле