МВнР: Постепенно се нормализира трафикът към Турция на ГКПП "Капъкуле"

Граничен пункт „Капъкуле"

Постепенно се нормализира трафикът към Турция на ГКПП "Капъкуле", съобщават във фейсбук страницата си от външното ни министерство.

По информация на генералното ни консулство в Одрин към 18:30 ч. трафикът към входа за Турция на ГКПП Капъкуле постепенно се нормализира, а турските гранични власти работят на максимален капацитет.

При проведените срещи със служители на ГК-Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че са отстранили срива на компютърната информационна система на турските митници. Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, с цел да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни.

По-рано днес по информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от ГК Одрин, ситуацията с трафика на ГКПП „Капъкуле“ към входа за Турция бе усложнена поради срив на компютърната информационна система на турските митници. В следствие се образуваха опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като бяха блокирани на входа към Турция, както турският, така и българският пункт.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят в генералното ни консулство в Одрин на:

Телефон: 0090 284 214 06 17

Дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140

Дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България