Медведев на откриването на игрите

МИНСК - Руският премиер Дмитрий Медведев ще е сред ВИП-гостите на церемонията по откриването на вторите Европейски игри в Беларус. България ще бъде представена на най-високо ниво от Стефка Костадинова, председател на БОК. Гранд дамата на българския спорт продължава да държи световния рекорд в скока на височина – 209 сантиметра от Рим’87.

Един куп държавни глави ще присъстват на сравнително новото състезание, организирано от МОК. Първите игри бяха в Баку преди четири години.

На стадиона в Минск сред ВИП-овете ще са Илхам Алиев (Азербайджан), Саломе Зурабишвили (Грузия), Игор Додон (Молдова), Александър Вучич (Сърбия), Милорад Додиг (водещ президенството на Босна и Херцеговина). Очаква се да пристигне и чеченският лидер Рамзан Кадиров.

България ще бъде представена от 83 атлети. Осем спорта от игрите ще дадат олимпийски визи за Токио догодина. Такива ще получат всички победители в 11-те дисциплини в стрелбата, както и финалистите в тениса на маса. За останалите шест спорта – стрелба с лък, лека атлетика, карате, колоездене, бадминтон и джудо, калкулацията за визи е по-сложна.

В олимпийското село в Минск вече се настаниха повече от 2000 спортисти от над 40 държави.

Коментари

Задължително поле