Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

409 изборни секции са разкрити във Великотърновско, допълнителни ще има в двата корпуса на областната болница 238 хиляди бюлетини са доставени за Великотърновски избирателен район

Меркел предлагала временно излизане на Гърция от еврозоната през 2012 г.

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред столичната Пета градска болница, съобщава bTV. Близките на починалия мъж твърдят, че медиците не са му помогнали. Според директора на болницата именно те не са потърсили помощ. Остава въпросът – защо никой не се е намесил.

„Това е най-голямата общинска болница. Има достатъчен брой компетентни лекари. Трябвало е човек от общинския център да му окаже помощ”, заяви Пламен
Таушанов – БАЗП. Според Кодекса на труда обаче никой няма право да напуска работното си място. Законът за Здравето гласи, че при спешен случай помощ се търси на тел. 112, или в най-близката болница.

„Няма как лекарите от 5-та МБАЛ да напуснат работните си места и да излязат, било то и за няколко метра, но можеха да направят опит този пациент да бъде внесен в лечебното заведение”, обясни адвокат Мария Петрова. По закон санкции се предвиждат за всяко медицинско лице, което не е оказало спешна помощ, твърдят от здравното министерство. Дебатът трябва ли да излязат в подобни случаи лекарите и да помогнат или трябва да се изчакат спешните медици тече от години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.