Медици забравили възрастна пациентка 6 часа в скенер

Кадър от "Нова тв"

Безобразието станало в болницата в Павликени

70-годишна пациентка е била забравена цели 6 часа в скенера в болницата в Павликени. Инцидентът станал в края на септември.

Асенка Христова била приета в лечебното заведение заради белодробно заболяване. Жената била приета в лечебницата за изследвания. Според близки на старицата, тя отишла на скенер в 13:30 часа и до 19 часа вечерта никой не я вижда и търси.

Лекарите също недоумявали къде би могла да бъде жената. Според медиците жената се е уплашила от поставената й диагноза и затова е избягала от болницата. Дъщерята на бабата установила, че от майка и няма и следа от часове. Роднините и лекарите изпаднали в паника и дори подали сигнал в полицията. Организирана била акция по издирването на баба Асенка.

Паникьосаните близки на старицата обиколили приятели, роднини и близки. Стигнали и до гробището.

След няколко часа старицата била открита закопчана в скенера и заключена в стаята за изследвания.

Асенка вече се лекува в София. Близките й са настояли в епикризата да бъде записано, че тя напуска болницата, именно защото е била забравена в продължение на часове в скенера.

В здравното заведение все още се извършва вътрешна проверка по изясняване на случая.

Проверката показала, че дежурният лаборант била Камелия Кръстева. Предвиждало се да бъде наказана, а Асенка Христова в момента се лекува в столична болница.

Близките на болната жена ще съдят болницата в Павликени.

Коментари

Задължително поле