Вицепрезидентът дари месечната си заплата на столичната Спешна помощ

Четвърти пореден ден гори пожар в района на АЕЦ „Чернобил“

Извършител на седем грабежа поиска да се върне при 4-те си деца Недко-Арапа, нападал шуменки, остава в ареста

Стадион „Васил Левски“ с модерна система за видеонаблюдение

Дончев към президента Радев: Нека всички да се смирим и да си гледаме работата (ВИДЕО)

Девня Цимент АД достави предпазни средства на медиците в Девня

Борисов и посланик Херо Мустафа спазиха социална дистанция на среща в МС (СНИМКИ) САЩ и България стоят рамо до рамо, декларира американският дипломат

Местната власт и бизнесът в Девня подемат дарителска кампания Кмет и съветници даряват заплатите си в помощ на закъсали семейства

Издадоха 56 акта за разходки в паркове и групово пиене на бира по улиците КПП-та не пускат по около 150 коли на денонощие да влизат в Търговище

В Бургас Общината плаща тестовете на спешните медици

Ученици благодарят на медици

Студентският съвет на ВТУ настоява пред МОН за бройки в специалностите „Политология” и „Туризъм” Второ писмо изпратиха студентите, подкрепи ги и Градският ученически парламент в старата столица

Жертвите на коронавируса по света вече са над 75 хиляди

Съдът в Бургас предаде белгийски поданик на гръцките власти

Бързи производства срещу нарушители на карантина в Разградско Международен шофьор, под карантина, отишъл в КАТ да си подновява книжката

Мед, лимон и чесън борят вирусите

От състоянието на имунната система зависи дали ще се разболеем

Малко алкохол е полезен за здравето

В дните, когато светът изпадна в истерия покрай епидемията от коронавирус, лекари посъветваха да си помогнем сами като повишим имунната защита на организма си, за да не пипнем инфекция.

В аптеките се продават лекарства, наречени имуностимулатори, както и многобройни хранителни добавки с подобно действие, но имунолози предупреждават, че тези препарати не бива да се приемат безразборно и по собствено усмотрение, защото прекаляването с тях може да навреди на организма и, обратно, да срине имунитета. Непременно се консултирайте с лекар, преди да предприемете подобно лечение. Далеч по-безопасен начин да подсилите имунитета си е да се доверите на народната медицина и правилното хранене.

Яжте повече белтъчини

Храни, укрепващи имунната система, са всички богати на витамините A, B, C, D, E и на белтъчини. Това са бобовите растения, различните видове ядки, рибата, месото, пълнозърнестият хляб, медът. От плодовете – ябълки, ягоди, праскови, кайсии, портокали, лимони, череши, дини, пъпеши, грозде – според сезона. От зеленчуците – моркови, червено цвекло, чесън, лук, ряпа. От месата – нетлъсти – пилешко и телешко, яйца, кисело и прясно мляко. Като напитки е добре да се приемат прясно изцедени сокове, минерална вода, билкови чайове.

Неблагоприятни за имунната система са тлъстите меса, консервите, лойта, кафето в големи количества, цигарите. Увличането по чуждоземски продукти няма да допринесе за по-доброто състояние на организма, защото генетично сме настроени да усвояваме по-добре храните, отгледани на нашата географска ширина.

Напитка от проф. д-р Христо Мермерски съживява организма

Според професора неговата напитка прочиства кръвоносните съдове, лекува сърцето, подобрява имунитета, промива бъбреците, подобрява работата на мозъка и паметта, съживява организма след операция. Предполага се, че помага и при рак.

Необходими са 15 лимона, 12 глави чесън, 1 кг мед, 400 г. пшеница, 400 г. орехи. Пшеницата се поставя в стъклен буркан и се залива с вода. След 10-12 часа се прецежда през чиста кърпа, а зърната се измиват хубаво. След 24 часа трябва да са покълнали 1-2 мм. Пшеничните кълнове се мелят в машина за кафе заедно с орехите и чесъна. Смилат се лимоните заедно с кората и след това всичко се смесва в емайлиран съд.

Постепенно се добавя мед и се бърка, докато се получи хомогенна маса. Напитката се сипва в стъклен буркан и се поставя в хладилник. След три дни лекарството е готово. Пие се 30 минути преди закуска, обяд, вечеря и преди лягане.

Лек за всякакви болести от Петър Димков

Лечителят Петър Димков и съпругата му леля Мими

Необходими са 3 средно големи глави чесън, 3 средно големи глави лук, 2 с. л. настърган пресен корен на джинджифил, 3 с. л. настърган пресен корен от хрян, 3 люти чушлета и суров, нефилтриран домашен ябълков оцет.

Чесънът, лукът и чушлетата се нарязват на ситно, настъргват се хрянът и джинджифилът. Всичко това се смесва и се поставя в буркан, но така, че да не запълва повече от 3/4 от обема му. После съдът се допълва с ябълковия оцет.

Затваря се плътно с капачка, разклаща се добре, за да се смесят съставките, и се оставя 14 дни на тъмно място, като всеки ден се разклаща или разбърква. След 14-ия ден съдържанието му се прецежда през тензух и вече може да се ползва.

Когато е налице сериозно заболяване, се вземат по 3 с. л., 3 пъти на ден, независимо дали преди или след ядене. Правилното приемане е преди да се изпие, да се жабури в устата. Профилактично се вземат по 2 с. л. само вечер.

Не пренебрегвайте ракията

Противно на мнението, че алкохолът вреди на всичко, учени от Калифорнийския университет са доказали, че той засилва имунитета и ефекта от ваксините, помага на тялото да се пребори по-бързо с инфекциите. За да проучат влиянието на алкохола върху имунната система, специалистите дали на 12 маймуни макак резус да пият алкохол по собствено желание. При животните, консумирали по-голямо количество от останалите, ефектът от рутинната ваксина бил видимо по-добър.

Въпреки това учените съветват да не прекаляваме с алкохола, защото всекидневната му употреба в големи количества води до обратния ефект – отслабване на имунната система. Достатъчна е чашка ракия или чаша червено вино с храната. У нас изпитан народен лек е греяната ракия с мед, карамфил и лимон. Народите по на север предпочитат греяно вино с подправки и плодове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.