Меси с хеттрик №42 за „Барса“

Фаул за „Барселона“ на метър пред наказателното поле. Не, това реалнсо е дузпа за Лео Меси. Аржентинският идол превърна в наука подобни изпълнения и поведе каталунската гала – 4:0 над ПСВ „Айндховен“. Добави още два гола, за да оформи своя хеттрик №42 за „Барса“. За осми път Лео отбелязва 3 пъти в един мач от турнира, което го прави рекордьор. Аржентинецът е и вторият след Раул, вкарал в 14 поредни сезона в Лигата на богатите.

На мача срещу „Бока Хуниорс“ за летния трофей „Жоан Гампер“ Меси взе микрофона на терена на „Камп Ноу“ и каза:„Обещаваме, че ще дадем най-доброто от себе си, за да върнем най-хубавата купа у дома!“

Днес това не изглеждат празни приказки. „Реал“ спечели трите си поредни титли с индивидуалната класа на Кристиано Роналдо, с граничещата до безумие на моменти безкомпромисност на Серхио Рамос и много, много съдийска помощ. „Барселона“ е друг модел. „Камп Ноу“ отдавна е изградил система, а не звезди. Мнозина се чудеха защо Осман Дембеле бе купен за 150 милиона евро от „Борусия“ (Дортмунд). Млад и глупав го наричаха. Не, днес Дембеле е пораснало момче, станало световен шампион.

Светът се възхищава на звездните атаки на „Ливърпул“ и „Пари Сен Жермен“. Но не трябва да забравя, че до Меси са Луис Суарес, Филипе Коутиньо и Дембеле. Холандският ПСВ не игра никак лошо. Просто „Барселона“ беше прекалено добра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят