МЗ няма да спре търга за линейките

Процедурата може да блокирана, ако Комисията за защита на конкуренцията образува производство

Крайният срок за представяне на офертите е 10.08

Търгът за купуването на 400 линейки от Министерството на здравеопазването (МЗ) няма да бъде спрян, въпреки поредната жалба срещу него в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Това съобщиха от здравното ведомство.

От МЗ обръщат внимание, че текстовете в жалбата на “Амбуланс Илк Иардим Ве Хастахане Чихазларъ Ве Тисислеръ Санай Тик” - втората фирма, която обжалва търга, са структурирани по идентичен начин с текстовете в жалбата от първата - “Вайнман Технолоджи”.

“Буди съмнение и доколко жалбата е подадена от “Амбуланс Илк Иардим Ве Хастахане Чихазларъ Ве Тисислеръ Санай Тик” и действително налице ли е представителна власт на лицето, подписало жалбата”, отбелязват от МЗ. И допълват, че и в двете жалби посоченият мотив за обжалване е “недостатъчен срок за изготвяне на оферти”.

“Към настоящия момент процедурата по подаване на оферти за “Доставка на 400 броя медицински превозни средства (линейки) с необходимото оборудване” продължава, като крайният срок за представяне на офертите е 10 август 2018 г”, уточняват от здравното министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве