“Милан“ каза „аривидерчи“ на Монтела

AC Milan's Italian coach Vincenzo Montella looks on during the Italian Serie A football match AC Milan versus Genoa on March 18, 2017 at the San Siro stadium in Milan. / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA

 

Първата треньорска рокада в най-новата история на „Милан“ е факт. Само 7 месеца след като Силвио Берлускони продаде пакета с акции на китайския консорциум Сунин Комерс Груп (SCG), наставникът Винченцо Монтела бе уволнен за слаби резултати. Това обяви клубът по-малко от денонощие след домакинската издънка с „Торино“ (0:0). Равенството остави отбора на цели 11 точки от зона Шампионска лига и на 18 от лидера „Наполи“.

От началото на кампанията „росонерите“ спечелиха едва шест двубоя в първите 14 кръга и загубиха дербитата с „Рома“, „Ювентус“ и „Интер“. Пораженията в Серия А са общо 6. Подобен слаб старт тимът не е имал от сезон 1941/42, когато инкасира седем загуби в първите 14 срещи.

„Да оставя „Милан“ е нещо лошо, което ми се случва – написа Монтела в профила си в социалната мрежа Инстаграм. - Опитах се да дам най-доброто от себе си на този клуб, но приемам взетото решение. Искам да благодаря на футболистите и феновете за прекрасните мигове заедно и да изразя надежда, че отборът ще постигне своите високи цели. Очевидно се провалих, но ще продължавам да подкрепям цветовете на тима.“

А наследникът на Монтела е добре познат на „Сан Сиро“ - дългогодишният полузащитник на „Милан“ и настоящ треньор на втория отбор Дженаро Гатузо. Бившият свиреп халф игра в тима в периода 1999-2013 година и спечели по два пъти Серия А, Шампионска лига и Суперкупата на Европа. Има и купа на Италия.

Гатузо ще бъде представен официално днес. До момента известният с прякора Питбула треньор се представяше отлично начело на втория тим. „Росонерите“ са трети в класирането, на две точки от лидера „Аталанта“ (втория тим на клуба), спечелвайки 6 от последните 8 двубоя. Неговият дебют начело на първия тим ще е срещу „Беневенто“ идната неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят