Минималната работна заплата остава 460 лева

Снимка: Архив

Министерският съвет прие постановление, с което потвърди определянето от 1 януари 2017 г. на минимална месечна работна заплата за страната в размер на 460 лв. С акта се отменя обжалваното пред Върховния административен съд ПМС №22 от 26.01.2017 г. за определяне на минималната работна заплата за страната, действало досега. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Правителството предприе необходимите действия за консултиране на проекта в Националният съвет за тристранно сътрудничество.

За повишаването на минималната работна заплата от 460 лв. способстват икономическият растеж, устойчивите темпове на БВП през последните години, увеличаване броя на заетите и ръстът на средната работна заплата в страната.

От 1 януари минималната работна часова ставка остава 2,78 лв.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Не се отказвайте от идеята за минимална работна заплата и нейното етапно увеличение! Ако я няма и толкова няма да взимаме, особено в провинцията! C sharp и JavaScript всеки не може да научи, така че…

  2. До кога пенсионната система за едни е майка за други мащеха Със ЗИД параграф 49-50 от ксо във връзка чл.69 от КСО всеки придобил необходимия осигурителен стаж може да се пенсионира без да е се иска уволнение или освобождаване от работодателя Ще получава пенсия и заплата .Държавата ще продължава да им плаща осигуровките застраховките и останалите социални придобивки .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.