Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

Министерството на транспорта готви нова концесия на летище Пловдив, след като през 2018 г. предишната беше прекратена заради отказа от по-нататъшно участие на класирания на първо място кандидат - консорциума между „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“. Вторият участник - „Консорциум Летище Пловдив”, не беше поканен на преговори. Новата процедура се очаква са стартира до края на годината, стана ясно от думите на транспортния министър Ресон Желязков на откриването на изложенията „Булколекто“ и „Пловдив Фила 2019“ в пловдивския панаир."В момента приемаме концесионните анализи и предполагам, че до месец ще внесем в Министерски съвет предложениете за откриване на нова процедура", каза Желязков.

На изложбата “Пловдив Фила 2019“ са показани колекции от марки на стойност 100-200 хиляди до 500 000 евро, съобщи председателят на Съюза на филателистите Спас Панчев.

На откриването беше валидирана поредицата „Стари ветроходни кораби“, на която са изобразени плавателни съдове от древността до Ренесанса. „Художествената стойност на изданието е висока, то е и много ценно, защото е отпечатано в едва 1000 екземпляра“, каза министър Желязков. Според него в дигиталнето време, в което живеем, само пощенската марка няма да се дигитализира.

Коментари

Задължително поле