Министерство на отбраната: Санаториумът в Поморие ще запази социалните си функции

С цел да бъдат запазени социалните функции на досегашната „Болница за лекуване, продължително лечение и рехабилитация“ - Поморие и услугите й да продължат да бъдат използвани от военнослужещи, цивилни служители и членове на военнопатриотичните съюзи, както досега, Министерството на отбраната поддържа решението - здравното заведение да остане под управление на министъра на отбраната, се казва в прессъобщение на ведомството.

Считано от 2 февруари 2017 г., то преминава към Многопрофилната болница за активно лечение и рехабилитация (МБПЛР) – „Вита“ ЕООД – Велинград, съгласно Постановление на Министерския съвет. Решението се поддържа също от социалните партньори - Национален синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“ и Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ към КНСБ.

Съгласно законовите процедури, свързани с изваждането на „Болница за лекуване, продължително лечение и рехабилитация“ – Поморие от структурата на Военномедицинска академия и преминаването й към МБПЛР – „Вита“ ЕООД, досегашният персонал ще бъде освободен и ще му бъде дадена възможност, отново при спазване на законовите процедури, да бъде назначен на щат в МБПЛР „Вита“ ЕООД, казват още от МО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони