На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Министрите на външните работи на черноморските държави се срещат в София

Снимки: Пламен Стоименов/Архив

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще открие 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) – най-представителната и институционално най-добре развитата организация в широкия Черноморски регион.

Тази среща ще отбележи и края на българското председателство на организацията и началото на председателството на Гърция.

Събитието, което ще се състои в София в хотел „Балкан“, ще събере на едно място представители на 12-те държави-членки – България, Азербайджан, Албания, Армения, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна, както и на Египет и Тунис – страни – наблюдатели в ЧИС, на Съюза на Средиземноморието и др.

Екатерина Захариева ще открие министерската среща, след което ще се състои работна сесия.

По-късно Екатерина Захариева, Маркос Боларис, заместник-министър на външните работи на Гърция, и Майкъл Христидис, генерален секретар на ЧИС, ще дадат пресконференция.

На 1 януари 2019 г. България пое ротационното председателство на ЧИС за периода до 30 юни 2019 г. Приоритетите за нашата страна като председател на ЧИС включваха насърчаването на пълноценното взаимодействие на организацията с ЕС, продължаване на процесите за реформиране и адаптиране на ЧИС към съвременните предизвикателства, както и задълбочаването на бизнес контактите между страните от региона. Българското председателство премина под мотото „Море от възможности“ (“Sea of opportunities”).

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.