Министърът на регионалното развитие Иван Шишков: Ситуацията с пътищата не е добра

Снимка: МРРБ

Той определи като „бомба в последния ден“ решението на Сандов за магистрала "Струма"

Ситуацията с пътищата не е добра, но не искам да кажа, че е критична. Със сигурност ще се намери решение, така че да се успокоят нещата. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. 

„Към днешна дата мога да кажа, че е имало забавяния и пропуски във времето, но тези неща ще бъдат компенсирани с повече работа“, посочи Шишков. 

Във връзка с казуса с пътните строители министърът посочи, че проблемът не е нито в сключените договори, нито в строителните фирми, а в начина на възлагане. „Би трябвало да се проверяват не договори, а строеж по строеж“, коментира още той. 

Министър Шишков обяви, че в понеделник ще проведе поредица от срещи с представители на строителния бранш и браншовите организации в него, на които ще бъдат обсъдени не само проблеми, свързани със строителството и поддръжката на пътищата, но и подобряване на законодателството в тази област. 

Той определи като „бомба в последния ден“ решението на вече бившия министър на екологията Борислав Сандов от 1 август, свързано с реализацията на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле.  В последния си час като министър, Сандов отмени всички предишни процедури по Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС), които даваха възможност в обозримо бъдеще да бъде довършена АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България