Министърът обезпокоен за волейбола

Спортният министър Красен Кралев изказа безпокойство, че ръководството на волейболната федерацията все още не е вписало дата за извънредно общо събрание.

„Клубовете заявиха, че искат промяна в начина на ръководене на федерацията – каза Кралев пред БНТ. - Следя внимателно какво се случва там. Според последните изявления на Любо Ганев, президентът Данчо Лазаров още не е вписал решението на Управителен съвет за извънредно общо събрание на 16 януари. Това поставя под въпрос провеждането му, което не е редно. При всички случаи това не е спазване на правилата, а държавата ще следи именно за това. Интересува ни във всяка една федерация клубовете сами да решат кой да управлява. И когато това не се случва държавата е длъжна да реагира.“

Днес Инициативният комитет за кардинални промени във волейбола свиква пресконференция, на която ще обяви следващите си действия за изборен форум.

На 12 декември управата на федерацията реши с 12 на 11 гласа да свика извънредно събрание. По закон централата имаше 4-дневен срок да впише решението в търговския регистър, но това не е направено. Опозицията издигна Любо Ганев за президент. А негов съперник за поста ще бъде Борислав Кьосев зад когото стои управлявалия 18 години Данчо Лазаров.

Коментари

Задължително поле