Министър Аврамова: Поскъпването на стоките заради тол таксите ще е с до 2 стотинки на килограм или литър

Снимка: Архив

Според министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова предложените за обществено обсъждане тол такси няма да имат драстично негативно въздействие върху цените на стоките, като максималното поскъпване на храните, които са на трапезата на българите, ще е с до 2 стотинки на килограм или литър.

Министърът, която взе участие на форум в столицата, се позова на анализи на експерти от Световната банка /СБ/ и призова да не се спекулира със страховете на хората, съобщи БТА.

"Пътищата не са на ГЕРБ, нито на БСП, нито на една или друга парти, а на всички граждани и затова темата не бива да се политизира", подчерта Аврамова.

Тя каза, че новата система за събиране на пътни такси се очаква да осигури постоянен и предсказуем източник на средства за ремонти и строителство на нови по-безопасни трасета.

Министърът призова всички, ангажирани с процеса, за максимална мобилизация, за да се изпълни планираното и системата да влезе в търговска експлоатация най-късно до 1 март 2020 г.

Министърът каза това по време на форум за въвеждането на тол системата, организиран от Агенция "Пътна инфраструктура" и Световната банка - консултант на държавната пътна администрация.

Коментари

Задължително поле