Министър Захариева: България за първи път получава категоричен доклад, че е изпълнила всички критерии

Повдигнаха обвинение на търновец за иманярство

Теменужка Петкова: Готовността на страната ни за есенно-зимния сезон е добра "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток", заяви енергийният министър

Как се плаща в ресторант с перли?

Дерменджиев: Ще направим всичко възможно, за да се класираме на Европейското първенство

Тодор Кантарджиев: Сега е точният момент за поставяне на противогрипна ваксина

Министър Маринов: Има задържани след акцията за купуване на гласове в Несебър, сред тях е и кметът Те ще бъдат конвоирани до Столичното следствие днес

Президентът на Чили обяви пакет от социални мерки, за да спре протестите в страната

Обсъждат проектобюджета на НЗОК за 2020 г.

Путин и Ердоган съгласуваха план за прекратяване на бойните действия в Северна Сирия

Певицата Мария се показа без грим (СНИМКА)

Загорчич и Ангелов – мохиканите на Първа лига

Британският парламент отхвърли искането на Джонсън за бързо прокарване на законопроекта за Брекзит

Министър Алексиев иска прекратяване на концесията за летище София

Министърът на транспорта Христо Алексиев предлага Министерски съвет да вземе решение за спиране на концесията на летище София, предаде БГНЕС. До това решение министърът е стигнал на базата на експертен анализ, който сочи, че в ситуацията на сегашната концесия държавният интерес не е защитен.

Той смята, че не е правилно при тези условия да бъде проведена концесията. Друг негов аргумент е, че не може проблемите на БДЖ да се решават за сметка на летище София, тъй като този въпрос е обвързан при сегашните условия. На въпрос дали има намеса на турска фирма при сегашната концесия Христо Алексиев отговори, че сегашният анализ сочи, че стратегическата инфраструктура е важна, международната обстановка е сложна и се поставя акцент върху фактора сигурност.

Но това не фиксира кой евентуално би спечелил концесията. Не е важно коя фирма ще спечели, важно е да се защити държавният интерес, добави министър Алексиев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Летището, бдж-то градския транспорт, метро, природни ресурси, планини, реки, паркове, гори и пр. са държавна собственост. Избийте си от празните глави другите варианти, носещи на престъпните-паразити пари и пак пари:))) Затвор/конфискация за всеки, който посегне на народната собственост.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.