Министър Боил Банов: „Двойната къща“ на бул. „Васил Левски“ ще бъде възстановена цялостно

„Двойната къща“ на бул. „Васил Левски“ ще бъде възстановена цялостно, с необходимите материали по проект, който е одобрен преди няколко години. Това каза министърът на културата Боил Банов на пресконференция за представяне на предложенията на Столична община за даване на статут на културна ценност на важни обекти и връщането на статут за обекти, на които той е бил отнет.

„За Двойната къща на бул. „Васил Левски“, всички знаете какъв голям проблем стана с нейното изваждане. Искам да поздравя собственика, който положи усилия, осъзна ключовата функция на къщата с оглед на централната градска част. Имаме разбирателство“, посочи той.

„Има и добри примери и практики. Усещането е, че все повече хора започват да си дават сметка за важността на това да устоят на тенденцията на бързите пари. Все повече хора започват да осъзнават каква добавена стойност имат такива сгради“, коментира министърът.

„Това са едни бижута, особено когато се възстановят качествено и сериозно“, изтъкна Боил Банов.

„По всички предложения на кмета на Столична община сме завели преписки и действаме. Няколко ключови обекта са, които в последните години са със свален статут“, каза още министърът.

Коментари

Задължително поле