Министър Емил Димитров: Право на управляващите е да искат да доведат програмата си докрай

Право на опозицията е по всяко време да иска вот на недоверие, но право на управляващите е да искат да доведат програмата си докрай, коментира при дебатите по вота на недоверие министърът на околната среда Емил Димитров.

Гласуването ще е в сряда /29 януари/ от 9.00 часа.

Бил съм професионално некомпетентен, затова не трябва да ръководя и да вземам решения, да провеждам политика в МОСВ, припомни мнения на левицата при избирането му за министър той. С какво Корнелия Нинова е по-различна от мен, защо ръкопляскахте на изказването й, тя прави същото - депутат-юрист събира хора на "Позитано", които да я съветват, и идва тук и чете това, което са я съветвали, продължи той. Подобно на нея Димитров също се опирал на експертизата в министерството.

От изказването стана ясно също, че предшествениците му на поста са успели за осигурят пари за водни проекти. Справка на ведомството показвала, че през 2017 г. са усвоени 21 на сто от договорените суми, 2018 г - 48 процента, а за 2019 - 91,8 процента.

Емил Димитров напомни, че повечето язовири са построени `55-`75 г, приблизително по същото време и тръбопроводите, довеждащи водата от тях до селищната мрежа, затова и състоянието на тръбите е лошо.

Ако спираш водата - стачка, ако не - наказателна отговорност, следващият вот ще бъде за водопровода в Шумен , Търговище, Преслав, коментира министърът. Той обяви, че ще вземе на пряко подчинение част от дирекцията по водите към ведомството.

От думите му се разбра също, че през последните 30 години няма ремонтирани язовири. На 30 януари министър Димитров свиква заседание на Висшия консултативен съвет по водите.

Коментари

Задължително поле