Ботьо Ботев: Стоян Зайков едва ли все още е в региона на Костенец

Арх. Здравко Здравков: Бяхме подготвили отказ за презаверяване на разрешителното за „Златен век”

Проф. Огнян Герджиков: Не виждам нищо нередно в срещите на президента с магистрати

Красимир Каракачанов за евроизборите: Няма да се учудя, ако някой е замислил подобен сценарий на този в Костинброд

Германският външен министър Хайко Маас ще се срещне с президента Радев и Екатерина Захариева

Владимир Зеленски встъпва в длъжност като президент на Украйна

Тръмп отмени митата върху стоманата и алуминия от Канада

Камион се запали в движение и изгоря на магистрала „Тракия“

Google преустанови договорите си с Huawei

Жертва и над 60 ранени след автобусна катастрофа в Германия

11-и ден продължава издирването на Стоян Зайков

Десетки мигранти слязоха на брега на остров Лампедуза въпреки забраната на Салвини

Тръмп заплаши Иран с унищожение

Министър Желязков към превозвачите ни в Брюксел: От ЕК ме увериха, че връщането на камионите ще отпадне

Представители на ЕК ме увериха, че дори и ако в ЕП връщането на камионите бъде прието, Комисията няма да го подкрепи и то ще отпадне. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на протеста на българските превозвачи в Брюксел.

„В Транспортната комисията на ЕП днес бе гласувано следното – известният пакет „Мобилност“ е съставен от няколко законодателни инициативи, като в парламента те бяха разделени на три доклада – единият е свързан с командироването, другият е свързан със забраната да се използва седмичната почивка в кабината, трети е свързан с връщането на камиона и с каботажа, но това са три доклада, които са в един пакет. С усилията на представителите ни в ЕП два от тези доклада не получиха необходимите гласове – т.е. тези предложения не са приети и са отхвърлени“, заяви Желязков.

Желязков посочи, че единственото предложение, което е било прието, е за връщането на камиона и за каботажа. „В общия подход, приет от Съвета на ЕС, точно това предложение отпадна. Или иначе казано, изправени сме пред един абсурд – Съветът отменя връщането на камиона, а Комисията предлага на парламента връщането на камиона. В разговор с представителите на ЕК те ме увериха, че дори и ако в ЕП това предложение бъде прието, на триалозите Комисията няма да го подкрепи – т.е. и връщането на камиона ще отпадне“, заяви транспортният министър.

На протестиращите той каза още: „Независимо, че не сме напълнили този площад, вашият глас се чува в залата“.

Очаква се окончателното решение на координаторите в европейската транспортна комисия по пакета. Промените са в три доклада – за командироването на работниците, за почивката в кабините и за връщането на превозното средство на всеки 4 седмици. Първите два доклада са отхвърлени. Пакетът „Макрон“ обаче не може да влезе за разглеждане от ЕП, без да са приети трите доклада.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.