Чочев опериран, аут до края на сезона

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 6 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 06.12.2019

На 6 декември 2019 да почерпят

Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

Министър и кмет предупреждават въздухът в Бургас да е чист Първа среща с големите промишлени оператори на територията на общината

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на Бургас Димитър Николов, се срещнаха с ръководството на дървопреработвателното предприятие „Кроношпан“. Срещата е първа от поредица разговори, които предстоят с големите промишлени оператори на територията на общината и касаят чистотата на въздуха.

Министърът и кметът предупредиха „Кроношпан“, че дейността им зависи от доверието на гражданите, затова и поставиха конкретни изисквания за подобряване работата на предприятието. Те настояха да бъдат въведени най-добрите налични техники за всички пречиствателни устройства. До 10 декември предприятието трябва да представи график с етапите на въвеждане в експлоатация на новите техники. Поетапното въвеждане трябва да започне веднага, а всички мерки да са изпълнени не по-късно от ноември 2019 г. До края на зимата проектът на ново Комплексно разрешително трябва да бъде представен на гражданите на Бургас за обществено обсъждане.

По изричното настояване на кмета на общината в Комплексното разрешително ще се изисква постоянен, непрекъснат мониторинг на емисиите от комина на предприятието. Община Бургас ще изпрати искане чрез Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) до Европейската агенция по околна среда (ЕАОС) за включване на новоизградената станция в комплекс „Славейков“ в националната система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух (КАВ).

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.