Министър Кацаров с апел: Опасността не е отминала, ваксинирайте се! (ВИДЕО)

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров отправи апел към българските граждани да се ваксинират срещу Covid-19.

"Намаляването на разпространението на коронавируса през последните седмици се дължи по-скоро на времето, отколкото на нашите действия. Опасността не е отминала и никой не може да ни гарантира, че вирусът няма да се върне. Единственият начин, който до момента намалява разпространението, е ваксинацията. Всеки може да го види в показателите на страните, които успяха да ваксинират по-голямата част от населението си", казва Кацаров във видеообръщение, публикувано на страницата на здравното министерство във фйсбук.

Видимо и за неспециалистите е, че ползите надвишават многократно рисковете, подчерта той. "Вече платихме достатъчно висока цена. Само през последните месеци умряха с 26 000 души повече, отколкото за същия период за всяка една от последните две години. Това е с два пъти повече от жертвите, които България даде през Втората световна война", каза служебният здравен министър.

Д-р Кацаров припомня, че 80% от жертвите на Covid-19 у нас са над 60-годишна възраст. "Затова днес издадох заповед, с която нареждат всички ваксинационни пунктове от понеделник до четвъртък да имунизират хора над 60-годишна възраст и такива с тежки хронични заболявания. Този режим ще бъде валиден през следващите два месеца", информира той. 

https://www.facebook.com/1622143941376548/videos/180400427297661

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България