Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Бургас строи нов Център за хора с увреждания

Петкова: Няма да има дефицит на природен газ в България

Министър Кирилов: Ще назначим 200 нови служители в съдебната охрана и затворите

Министерството на правосъдието ще назначи нови 200 служители в системата на съдебната охрана и надзирателите на затворите. Това обяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов пред журналисти в Министерски съвет.

„Премиерът разпореди, във връзка с обявената стачна готовност на синдиката на служителите в затворите, Министерство на правосъдието да започне подготовката, организацията и работата по разкриване на 200 нови щатни бройки, които да бъдат в щатното разписание на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“, обясни министърът.

„Смятам, че с това разпореждане на министър-председателя синдикатите в този бранш ще получат удовлетворение на всички техни искания като припомням, че досега са удовлетворени исканията им за увеличение с 10% на възнагражденията, включително и всички искания, които касаят осигуряване на по-добър регламент в законодателството във връзка с техните условия на труд“, каза Кирилов.

По думите му, за 2020 Министерството на правосъдието ще получи с около 26 милиона по-висок бюджет. Новите 200 щатни бройки в ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“ пък ще струват около 7 милиона.

По-рано стана ясно, че надзирателите в затворите готвят протест. От ръководството на Синдиката на служителите на затворите потвърдиха, че решението е взето след среща с представители на правосъдното министерство, на която станало ясно, че исканията на служителите на затворите за нови 200 щатни бройки не могат да се изпълнят на този етап. Обяснението е, че в бюджета за следващата година няма заложени средства за тях. В момента в Софийския затвор 29 надзиратели охраняват повече от 800 лишени от свобода. Писмото с исканията на синдиката вече е изпратено до премиера, президента и министъра на правосъдието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.