Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

1 тон нелегална ракия откриха митничари в нелегален казан

Правителството погасява дълговете на болница „Лозенец“ с 23 млн. лв., тя минава под управлението на СУ

Министър Нено Димов: Работим за намаляване на тежестта за бизнеса

Снимка: МОСВ

„Внимателно трябва да подхождаме и към човека, и към средата, в която той работи, и към средата, в която живее. В това е голямата отговорност, която поемат социално отговорните фирми. Но те трябва да имат партньор – местната общност е един от партньорите, общината е другият, а правителството – трети. Затова се опитахме през последната година ясно да подадем ръка на четирите големи работодателски организации у нас, да коментираме възможностите, чрез които държавата може да облекчи тяхната работа така, че да имат повече време да се занимават и със социално отговорна политика.“ Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов церемонията по връчване на учредената от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) награда за „Социално отговорна компания – партньор на община” за  2017 г. в област Хасково, съобщиха от пресслужбата на МОСВ.

Министърът съобщи, че с приемането на предложените от МОСВ промени в Закона за опазване на околната среда (ЗООС), на практика кабинетът дава възможност за съвместяване на трите най-тежки процедури – оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС), комплексното разрешително и доклада по Севезо (директива за контрол на риска от големи промишлени аварии).

„Имахме много дълги и много тежки разговори с работодателските организации и мисля, че намерихме добро решение и за нас, и за тях – така, че да им дадем възможност повече да се грижат за своите служители, за клиентите си и за околната среда“, посочи министър Димов. Той връчи учредените от КРИБ три специални награди: на „Язаки България“ ЕООД – за социално отговорна компания, инвеститор в човешкия капитал, на Природозащитения център „Източни Родопи“ – за социално отговорна компания, утвърждаваща община Маджарово като природозащитен център и на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер – за укрепването на общината като Балкански център за балнеотуризъм.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.