Мистериозен метален „монолит“ открит в САЩ

Триъгълната метална призма е с височина 3,5 метра 

Властите пазят в тайна координатите в пустиня на Юта

Приликите с „Одисеята“ на Кубрик са налице

Мистериозен метален монолит е бил открит случайно в пустиня в американския щат Юта, в северозападните части на страната, по време на обходен полет на местните ветеринарни служби, предаде АФП, като цитира публикации в медии зад Океана.

Триъгълната метална призма с височина 3,5 метра е била открита преди седмица от ветеринарните власти в щата, по време на облитане на конкретен район с цел преброяване на популацията на муфлони. Забелязвайки „монолита“, служителите се приземили, за да го разгледат отблизо, като констатирали че „няма никакви следи кой би могъл да го е постави там“. Новината за съществуването на неизвестния по произход засега „артефакт“ разбуни духовете в социалните мрежи в САЩ, преди да прелее и отвъд.

Според мнозинството от почитателите на класиката на  Стенли Кубрик „Одисея-2001“ приликите с „Монолита“ от филма са повече от очевидни. Според други става въпрос за тайната ваксина срещу епидемията от COVID-19. Властите в Юга все още пазят в тайна местоположението на „артефакта“, за да опазят района от потенциалните вълни посетители.

Коментари

Задължително поле