Мистерия около Роналдо и Португалия

Portugal's forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates at the end of the Euro 2016 qualifying football match Portugal vs Denmark at the Municipal stadium in Braga on October 8, 2015. Portugal won the match 1-0. AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA / AFP / MIGUEL RIOPA

Какво се случва между Кристиано Роналдо и Португалия? След Мондиал 2018 нито веднъж кавалерът на „Златната топка“ не е викан в националния отбор. Първоначално обяснението бе да му се даде шанс да се концентрира върху „Ювентус“. Сега обаче това е факт.

Без Роналдо националният на Португалия спечели групата си от първа урна на Лигата на нациите след 0:0 като гост на Италия. На „Сан Сиро“ еврошампионите от 2016-а не показаха почти нищо в атака, но и „скуадрата“ почти не ги затрудни. Най-паметен бе 100-ият двубой на италианския защитник Джорджо Киелини.

Роналдо все още е част от отбора – каза селекционерът Фернандо Сантуш. - Нямам съмнение в това.“

Кристиано е на първо място по мачове и голове за Португалия. В 154 двубоя нападателят се разписа 85 пъти. Единствено иранецът Али Даеи е вкарвал повече за своя национален тим – 109 попадения.

Португалия ще бъде домакин на финалния турнир в първа урна на Лигата на нациите, който ще е през юни. Тимът не може да бъде достигнат от Италия или Полша.

В същото време Турция изпадна от втора урна на новия турнир. Победата на Швеция с 1:0 край Босфора даде шанс на „тре конур“ да се борят във финален дуел с Русия за първата позиция в групата. Шотландия ще има подобен мач с Израел, след като разгроми Албания с 4:0 в Тирана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят